Fler föreläsningsteman;
Skolan och segregationen
I dagligt tal kan det låta som att skolsegregation är ett nytt fenomen. Egentligen har skolsystemet alltid, ända sedan vi fick en allmän skola i Sverige 1842, varit segregerat. Carlos ger i den här föreläsningen en historisk tillbakablick som också förklarar mycket av utvecklingen vi ser idag. Dessutom tar han upp dagsfärska perspektiv, utifrån sin egen och andras forskning från Sverige och runt om i världen.
CSR för barns bästa
Det blir allt vanligare att rikta sitt CSR-arbete mot insatser som stärker barns uppväxtvillkor. Utifrån befintlig forskning och sina regelbundna omvärldsanalyser i frågan, talar Carlos i den här föreläsningen om insatser som kan stärka uppväxtvillkoren för barn i Sverige för att företag ska kunna fatta inte bara inspirerade utan också genomtänkta och grundade beslut om sin CSR-investering.
Carlos föreläsningar lämpar sig väl för seminarier, personaldagar och evenemang som berör aktuella samhällsfrågor. Som föreläsare eller moderator förmedlar han fakta och situationsanalyser snarare än personliga anekdoter, även om dessa också kan få plats där det fyller en funktion. Hans bana började när han som sextonåring startade sin första tidskrift år 2000. Några år senare var han också med och startade prisbelönta tidskriften Gringo – ”Sveriges svenskaste tidning” - som fick stort genomslag just genom fokuset på frågor rörande det Sverige som växte fram. Han var den här perioden också frilansande journalist och krönikör i Metro, Aftonbladet och ett antal tidskrifter. Det följdes av drygt tio år av analys- och utredningsarbete för kommuner och myndigheter som chef för Sweden Research, innan han 2021 började sin tjänst på Stockholms universitets specialpedagogiska institution.
Tyvärr hittades ingen föreläsare.